A Fenntarthatósági Témahét programfüzete :)

Gratulálunk Eszter! :)

A Hajdúszoboszlói Árpád S.E. úszója a 15 éves Békési Eszter bekerült a MÚSZ utánpótlás válogatottjába. Nagy elismerés ez az egyesületnek és a versenyzőnek egyaránt.

FORRÁS.

 

TE CSATLAKOZTÁL MÁR? :)

V. Illéssy Gasztro Kupa

Kisújszálláson rendezték meg 2016. december 3-án az V. Illéssy Gasztro Kupát, ahol ezúttal 22 iskola 110 versenyzője mérte össze tudását. A BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája összesítésben a rendkívül előkelő 3. helyet szerezte meg, ami a népes mezőnyt figyelembe véve jelentős teljesítmény. A rendkívül nagy precizitást és kézügyességet igénylő kakaófestés versenyszámban a Bocskai cukrász tanulói közül Mészner Viktória arany-, Varga Éva Teréz pedig ezüstérmet szereztek. Az iskola pincérei szintén 1. helyezést értek el a versenysorozatban. A győztes csapat tagjai: Hódos Katalin és Karacs Nikolett voltak. Borsos Bence szakács szakmában ezüstérmes helyezést ért el, Jenei Gábor ugyanezen kategóriában diplomajutalomban részesült.

Szívből gratulálunk Karacs Nikolett, Varga Éva Teréz, Borsos Bence, Jenei Gábor, Komóczi Márk, Kovács László kollégistáinknak! 

Forrás: www.szoboszlosound.hu/ 

 

Plüssmacik a mentőkbe! :)

KOLLÉGIUMI BALLAGÁS

2016. április 26-án búcsúztattuk a végzős kollégistákat. Már hetekkel a jeles esemény előtt megkezdődtek az előkészületek, amelybe a diáktanács tagjai is szívvel-lélekkel bekapcsolódtak. A ballagási ünnepséget az udvaron tartottuk. A végzős kollégisták búcsút vettek tanáraktól, diáktársaiktól, a kollégiumtól. A Himnusz elhangzása után zászlóátadásra került sor, meghallgattuk dr. Daróczy Ágnes intézményvezetőnek a végzős tanulókhoz szóló, „útravalónak” szánt szavait, majd az ünnepség folytatódott a búcsúztató és búcsúzó kollégisták által elmondott versekkel, dallal, szép gondolatokkal, virágátadással.
Azok a végzős diákok, akik a legtöbbet tettek a kollégiumért, jutalomkönyvben részesültek.
Az ünnepséget ünnepi vacsora követte. Minden ballagó - a meghívón kívül - ajándékot kapott: fényképet a végzős kollégistákról, DVD-t, amely a kollégiumi élet képeit tartalmazta és egy szál rózsát. A vacsora előtt kb. 10 percben kivetítve valamennyien láthattuk azokat a „pillanatokat”, amelyek a kollégiumi élet eseményeiből, derűs perceiből lettek válogatva.
A szakács nénik által elkészített, nagyon finom vacsorát az ízlésesen megterített, díszített asztalokra az ügyes pincér tanulók szolgálták fel.
Az este zárásaként zene és tánc következett, a végzős és nem végzős kollégisták egy nagyot bulizhattak.
Köszönjük a ballagás megszervezésében, lebonyolításában közreműködők munkáját!



                                                                                                                                   Szilágyi Jolán

                                                                                                                                     nevelőtanár

DIÁK-ÖNKORMÁNYZATI NAP

2016. április 21-én délután különféle, érdekes, változatos feladatok várták a kollégistákat. A diák-önkormányzati nap programját a diáktanács tagjai állították össze, és a lebonyolításban is ők vállaltak szerepet.
A kollégisták a következő feladatokban mérhették össze tudásukat és erejüket, például:
   Sorverseny
   Twister
   Futás
   Almahámozás
   Célba dobás
   Lufi borotválása
Az udvaron fogyasztottuk el a szakács nénik által elkészített finom vacsorát, a slambucot.
Vacsora után folytatódtak a programok: a „Mr. és Mrs.”, valamint a tombolasorsolás, amelyen értékes ajándékokat lehetett nyerni.
Ezen a délutánon és estén nagyon jól éreztük magunkat.
Köszönjük a Szervezők munkáját!


Lovas Rita 2/B csoport

További képekért kattints ide! :)

 

 

Átvették díjaikat húsipari termékgyártó szakma kiváló tanulói

Április 21-én hirdették ki a Húsipari Termékgyártó Országos Szakma Kiváló tanulója verseny eredményeit a Mezőgazdasági Szakképző Intézmény tornacsarnokában. A rendezvény nyitányaként Rózsa Pál a mezőgazdasági szakképző intézmény igazgatója ünnepélyes szavaival megköszönte a verseny résztvevőinek és a felkészítő tanároknak az áldozatos munkát. Ezt követően Kása Tibor a versenybizottság elnöke értékelte a versenyt. A diákok az írásbeli feladatokon 73%-osan, a szóbelin 64%-osan, a gyakorlatban pedig 94%-osan teljesítették. A versenybizottság elnöke beszámolójában átfogóan értékelte a versenyzők teljesítményét, felhívta a figyelmet az általános hibákra és további jó tanácsokkal is ellátta a diákokat. 

Az értékelő de egyben bátorító szavak után a rendezvény legizgalmasabb része következett, az eredményhirdetés, melyen a húsipari szakma szaktekintélyei, a NAK országos és megyei vezetésének képviselői, az FM agrárszakképzési főosztályának képviselője, városunk vezetése nevében Balla László alpolgármester és a versenyt rendező intézmény igazgatója Rózsa Pál nyújtotta át a jól megérdemelt díjakat. Minden tanuló emléklapot kapott, amelyet Balla László alpolgármester és Rózsa Pál Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola igazgatója adott át.

Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulói:
1. helyezett: Zsemberi Mihály (Szeged)
2. helyezett: Ince Gedeon (Debrecen)
3. helyezett: Ivánkó Márk Mihály (Budapest)
4.helyezett: Nagy Viktor (Kapuvár)
5. helyezett: Jakab Konrád (Székesfehérvár)

FORRÁS: http://www.infokiskunfelegyhaza.hu/

Szívből gratulálunk Incze Gedeon kollégistánknak!

 

Oldalainkat 446 vendég és 0 tag böngészi